10 Ağustos 2018 Cuma

ANJELİK ERİKLİ TART KEK

                                                 MALZEMELER:
                                         
                                               2 adet yumurta
                                              1 çay bardağı şeker
                                              1 çay bardağı yoğurt
                                              1/2 çay bardağı sıvıyağ
                                              1 su bardağı un (250 ml)
                                              1 paket kabartma tozu
                                              1 paket vanilya

                                              Üzeri İçin:
                                                
                                               2 su bardağı erik suyu
                                              1,5 çorba kaşığı nişasta 
                                              3-4 çorba kaşığı şeker


                                                 
YAPILIŞI: Şeker ile yumurtaları 5-6 dakika krema gibi olana kadar çırpın.Sonra yağı, sütü ve vanilya ilave edip,çırpmaya devam edin.En son un ve kabartma tozunu ilave edip düşük ayarda çırpın.Tart kalıbını yağlayıp unlayın.Fırını 170 dereceye ayarlayıp 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan keki soğumaya bırakın,soğuyunca keki kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın. 

Erik suyu için; eriği şeker koymadan komposto gibi yapıp suyunu süzüp kullanabilirsiniz veya posalı isterseniz kevgirden geçirebilirsiniz.İki bardak erik suyunun içine şeker ve nişastayı ekleyin karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Pelte kıvamı aldıktan sonra kekin ortasına dökün, oda sıcaklığına geldikten sonra 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Üstünü antep fıstığı veya istediğiniz gibi süsleyip servis edin.  Afiyetler olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...