6 Şubat 2018 Salı




                       ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ KARNABAHAR 

                                                                    MALZEMELER:

                                                                1 adet orta boy brokoli
                                                                1 adet orta boy karnabahar
                                                                2 adet havuç
                                                                2 adet orta boy soğan
                                                                1 adet kırmızı biber
                                                                3-4 diş sarımsak
                                                                1 çay bardağı zeytinyağ
                                                                1 tatlı kaşığı tuz
                                                                1 tutam şeker
                                                                1/2 limon suyu
                                                                1 çay kaşığı karabiber
                                                                1,5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:Brokoli ve karnabaharı küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp yıkayın.Havuçları,kırmızı biberi istediğiniz şekilde ister jülyen ister halka halka doğrayın.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, sarımsakları birkaç parçaya bölün.

Havuç ve soğanlar sebzelerden daha geç piştiği için geniş bir tencerenin dibine soğanları ve havuçları dizin. Üzerine brokoli ve karnabaharları, aralarına sarımsakları ve en üste de kırmızı biberi yerleştirin.Tencereye suyu,zeytinyağı,tuzu,karabiberi,limonu,bir tutam şeker ve tuzunu koyun.Yemeği kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar kontrol ederek pişirin, brokolinin dallarının dibine çatal batıyorsa pişmiş demektir.  



                                     











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...