31 Ocak 2018 Çarşamba

                                         PORTAKAL JÖLELİ TART KEK
                                                 MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket vanilya
1 su bardağı un (250 ml)
1 paket kabartma tozu

Jöle İçin:
      2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su 
 2 yemek kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI: Şeker ile yumurtaları 4-5 dakika krema gibi olana kadar çırpın. Sonra yağı, sütü ve vanilya ilave edip,çırpmaya devam edin.En son un ve kabartma  tozunu ekleyip düşük ayarda çırpın.Tart kalıbını tereyağ veya margarinle yağlayıp unlayın.Fırını 170 derece ayarlayıp 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan keki soğumaya bırakın, soğuyan keki kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.  

Jöle için; portakal suyunu,suyu,şekeri,nişastayı bir tencereye koyup  karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra jöleyi ocaktan alın ilk sıcaklığı geçince kekin ortasına dökün ve üzerini düzeltin.Oda sıcaklığına geldikten sonra 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.Üzerini pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyetler olsun.











1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...