12 Şubat 2018 Pazartesi

PORTAKAL REÇELİ



MALZEMELER:


3 kg portakal (kalın kabuklu olmalı)
3 kg şeker
4 su bardağı su
1/2  limon suyu
1 çay kaşığı kadar tereyağ











HAZIRLANIŞI:Portakalların beyaz kısımlarına dokunmadan turuncu kısımlarını rendeleyin veya patates soyucu ile traşlayın. Kabuklarını soyduğunuz portakalları bir tencereye koyup kaynadıktan sonra 15 dakika kadar haşlayın,servis kevgiri ile suyunu süzdürüp soğuk suya atın. Daha sonra tekrar tencereye koyup kaynadıktan sonra yine 15 dakika kadar haşlayın,servis kevgiri ile suyunu süzdürüp soğuk suya atın. Böylece portakalların acılarının çıkması için iki kere haşlanmış olacak. Soğuk suda soğumuş veya ılık olan portakalları istediğiniz şekilde doğrayın.

Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede kaynatın,doğradığınız portakalları tencereye ilave edin.Kaynadıktan sonra tereyağı koyun, orta ateşte 45-50 dakika pişirin.Ocaktan almadan 5 dakika öce limon suyunu ekleyin.Reçelin kıvamı için buzdolabına beyaz bir tabak koyun reçelden biraz akıtın tabağı sağa sola çevirin eğer çok sıvı değilse olmuş demektir. Tencerenin kapağını kapatmayın,açık olarak soğutup kavanozlara alın.Afiyette kalın...




  
  
   








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...