21 Aralık 2017 Perşembe

                             ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI 




MALZEMELER:

500 gr yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı pirinç (silme) 
1 adet patates (isteğe bağlı)
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
Tuz
1/2 limon suyu








YAPILIŞI: Yer elmalarını soyup su dolu bir kapta kararmamaları için bekletin. Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayın, şeker ve tuzu ekleyerek zeytinyağında kavurun.Küp küp doğradığınız havuçları, yer elmasını, sarımsağı ve patatesleri ilave edip, 1 dakika kadar kavurun. (Havuçları başka bir yerde az su ile haşlayıp suyunu  yemeğe ilave edin çünkü havuçlar  biraz geç pişiyor veya soğanlarla beraber 3-4 dakika kavurun.) 

Yemeğin üzerini geçmeyecek kadar su koyun ve pirincini  ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kadar kontrol ederek pişirin.Limonu isterseniz tencereye istersiniz servis tabağına sıkın. Soğuyunca doğranmış maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...