15 Aralık 2017 Cuma

FİNCANDA KEK




MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker+2 kaşık
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kırılmış ceviz(isteğe bağlı)

Üzeri İçin:

3 kaşık toz çikolata sos
1 su bardağı süt





YAPILIŞI: Şeker ilave ettiğiniz yumurtaları 4 dakika kadar mikserle çırpın bu arada vanilyayı da katın.Sütü ardından sıvı yağı da ekleyip 1 dakika kadar daha çırpın. Elenmiş un, kabartma  tozu ve kakaoyu kek harcına ekledikten sonra kısa bir süre karıştırın.Ceviz koyarsanız bu aşamada koyup bir spatula yardımıyla karıştırın.

Yüksek bir tencereye fincanları yağlayıp dizin,kek harcını fincanların yarısına gelecek şekilde paylaştırın.Benim fincanlarımla 8 adet kek çıktı.Üzerilerine ceviz,file badem damla çikolata koyabilirsiniz.Tencerenin içine kulplarına gelecek kadar normal çeşme suyu ekleyin.Tencerenin üzerini mutfak beziyle örtüp  kapağını kapatın.Önce normal ateşte fincanlar ses çıkarıp tıkırdadığında kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.Tencerenin kapağını açıp pişip pişmediğini kürdanla veya bıçakla kontrol edin.Eğer pişmişse ocağın altını kapatın tekrar üstünü örtüp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen kekleri fincandan sallayarak ters çevirin ve servis tabağına  alın.

Üzeri için süt ile toz çikolata sosu pişirin ilk sıcaklığı geçince keklerin üzerine döküp istediğiniz gibi süsleyin.Eğer bitter çikolata sos kullanırsanız ve tadı acı gelirse 1 çorba kaşığı şeker kullanabilirsiniz Afiyetler olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...