MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1,5 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
Bulamak İçin:
1 tabak kadar irmik
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
limon suyu (birkaç damla)
HAZIRLANIŞI: Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp,ocağa koyun.Şeker suyun içinde eriyene kadar karıştırarak ocakta tutun.Şeker eriyince kaynatmadan ocaktan alıp soğutun.
Sıvı malzemelerden,yumurta,yoğurt sıvıyağı karıştırın.Üzerine irmik un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizde yuvarlayın irmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Piştikten sonra tatlıları kare borcama alın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.Tatlı soğuyup şerbeti çekinceye kadar 1-2 saat bekleyin. Üzerini süsleyerek servis yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder