15 Ocak 2017 Pazar

   DÜDÜKLÜDE ŞEHRİYELİ EZOGELİN ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 tane orta boy soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un (silme)
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon 
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı nane
1/2 limon suyu
6-7 su bardağı su veya et suyu ile karışık olabilir



HAZIRLANIŞI:Bir su bardağına mercimek, bulgur ve pirinci koyabilirsiniz veya bir su bardağı mercimek koyup ek olarak iki kaşık bulgur ve pirinç ilave edebilirsiniz. 

Mercimeği,pirinci,bulguru yıkayıp süzün.Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.Yağı düdüklüye koyun üstüne soğan ve sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavurun.Üstüne 2 kaşık unu ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra salçayı katın kokusu çıkana kadar kavurun. Mercimek,pirinç ve bulguru ekleyin birkaç kez karıştırdıktan sonra suyunu ve tuzu ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatın 25 dakika kadar pişirin daha sonra kontrollü olarak düdüklünün kapağını açın.Tencerenin içine şehriyeyi, yarım limon suyunu, baharatlarını ilave edin.Bu arada tuzunu ve suyunu kontrol edin ve düdüklünün kapağını tekrar kapatıp 10-12 dakika kadar daha pişirin. Afiyetler olsun..























 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...