31 Ocak 2017 Salı

                                             DÜDÜKLÜDE  AYVA TATLISI




MALZEMELER:

3 adet ayva
12 çorba kaşığı şeker 
2-3 adet karafiil
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı su










HAZIRLANIŞI: Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun,ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Düdüklü tencerenin altına ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini yerleştirin.Üstüne ikiye bölünmüş ayvaların ortasına ikişer kaşık şeker dökün.Aralara tarçın ve karanfilleri koyup suyu ekleyin.Düdüklünün kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte daha sonra kısık 20 dakika pişirin.Soğuyunca ortalarına kaymakla koyup dilediğiniz gibi süsleyin.Afiyetler olsun...




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...