10 Ocak 2017 Salı

DÜDÜKLÜDE SEBZELİ TAVUK HAŞLAMA




MALZEMELER:


3 adet tavuk incik veya pirzola
2 adet patates
2 adet havuç
1-2 tane kereviz sapı ve yaprağı
1 adet bütün soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ

 



YAPILIŞI: Tavukları herhangi tencereye alın üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.Tavukların suyunu dökün ve  sıcak sudan geçirin.

Düdüklü tencereye sıvıyağı koyup ısıtın içine bütün soğanı kerevizi ve irice doğranmış havuçları ekleyin 1-2 dakika kavurun.Onun üzerine tavukları ekleyin tekrar kavurun. Tavukların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin ve kapağını kapatın. Düdüklünün düdüğü öttükten sonra 10 dakika kadar pişirin.Daha sonra düdüklü tencereyi soğuk sudan geçirip kapağını açın. İçine patatesleri ilave edin tuzunu ayarlayıp tekrar kapatıp 6-7 dakika daha pişirin. Servis ederken limon suyu, karabiber ve kıyılmış maydanoz kullanın. Afiyet şifa olsun...

  


                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...