5 Şubat 2017 Pazar

                               ÇİKOLATALI TART KEK
 


MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket vanilya
1 su bardağı un (250 ml)
1 paket kabartma tozu


Üzeri İçin:

1 paket krema 
2,5 paket bitter çikolata (80 gr'lık)







HAZIRLANIŞI:Şeker ile yumurtaları 4-5 dakika krema gibi olana kadar çırpın.Sonra yağı, sütü ve vanilya ilave edip,çırpmaya devam edin.En son un ve kabartma tozunu ilave edip düşük ayarda çırpın.Tart kalıbını tereyağ veya margarinle yağlayıp unlayın.Fırını 170 dereceye ayarlayıp 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkan keki soğumaya bırakın,soğuyunca keki kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın. 
Kremayı bir tencereye dökün ısınınca kaynatmadan ocaktan alın.Kırdığınız çikolataları içine atın ve karıştırarak erimesini sağlayın.Çikolatayı ara sıra karıştırıp ılındıktan sonra kekin ortasına dökün,  1-2 saat buzdolabında dinlendirin.Üstünü antep fıstığı veya istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyetler olsun.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...