14 Aralık 2016 Çarşamba

                                 TARHANA ÇORBASI TARİFİ

                                           MALZEMELER:

                                       4-5 kaşık sıvıyağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
                                       6 yemek kaşığı tarhana
                                       1 yemek kaşığı salça
                                       7-8 su bardağı su, et suyu veya et bulyon
                                       tuz

HAZIRLANIŞI: Çorba tenceresinin içine istediğiniz yağı koyup kızdırın.Üzerine salçayı ilave edin ve iyice kavurun.Ardından tencereye soğuk olarak (topaklanmaması için) et suyu veya su ekleyin. Ardından tarhanayı koyup kaşıkla karıştırın, bir süre bu şekilde tarhananın erimesi için suyun içinde bekletin.Çorbayı yapacağınız zaman ocağın altını yakın,kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirin.Kıvam alan tarhananın tuzunu ayarlayın 3-5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. İsterseniz çorba kasesinin üzerine servis ederken pul biber ve nane ekleyin. Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...