8 Aralık 2016 Perşembe

SALAMURA ZEYTİN



MALZEMELER:

2,5 kg siyah zeytin
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı iri tuz
veya 1 kg zeytin için 80 gr iri tuz

1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 limon
HAZIRLANIŞI: Orta büyüklükte zeytin alın, ister yıkayın iyice süzülsün isterseniz yıkamayın. Beş kiloluk su bidonuna zeytinleri koyun üzerine tuzunu döküp kapağını iyice kapatın. 20-25 gün her gün sallayıp alt üst edin ki tuzları eşit şekilde her yere dağılsın ve tuzları erisin. Bidon küçük olursa zeytinler iyi sallanmıyor.Bu sebepten su bidonunu çok doldurmayın.2-3 ay sonra genelde zeytinler oluyor(tabi bu arada zeytin sulanıyor sularını dökmeyin) ama size acı gelirse biraz daha durabilir.Yiyecek kıvama gelince sularını dökün zeytinleri bir süzgece alın 2-3 gün sularının süzülmesini ve kurumasını bekleyin. Daha sonra isterseniz sıvıyağ ve limonla harmanlayın cam kavanozlara paylaştırın. Zeytinleriniz kahvaltınız için hazır afiyetler olsun...

 









 










                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...