5 Aralık 2016 Pazartesi

                                                     CEVİZLİ KURABİYE


MALZEMELER:

125 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta(sarısı içine beyazı üstüne)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3,5-4 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 su bardağı kadar çekilmiş ceviz




HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığında olan margarin veya tereyağı, sıvıyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, hindistan cevizi,vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ilave edin,ele yapışmayan ne çok sert ne çok yumuşak orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizde yuvarlayarak önce yumurta akına sonra cevize batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra yumuşak oluyor soğuyunca sertleşiyor. Soğuduktan sonra tepsiden alın. Afiyetler olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...