28 Mart 2016 Pazartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREK

MALZEMELER:

4 adet yufka
1 demet ıspanak
1 adet soğan veya 5-6 dal yeşil soğan
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane 

Sos İçin: 
7-8 yemek kaşığı sulu yoğurt veya süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta  (üzeri için)



YAPILIŞI: Ispanakları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra  doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve tuzu ilave edin ve elinizle iyice suyu çıkana kadar ovalayıp suyunu süzdürün. İçine sıvıyağı, tuzu, karabiberi,naneyi koyup tüm malzemeyi  karıştırın. 
Sos için; yağ, yoğurt veya sütü çırpın.

Yufkayı geniş bir yere serin, enine ve boyuna kesip dört parça elde edin. Üçgen kesilen parçanın birini alıp, üzerine yoğurtlu sostan sürün. Sosun yufkanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Geniş kenarına hazırladığınız ıspanaklı harçtan koyun. Rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yufkanın ucuna açılmasın diye sos malzemesinden sürün ve tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerine kalan sosun içine bir yumurta sarısı ekleyip sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin.  Afiyetler olsun..   























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...