21 Mart 2016 Pazartesi

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ


MALZEMELER
 
1/2 kg konserve bezelye
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1-2 parça tavuk göğüs veya bonfile
2 adet  orta boy havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
(domates ve biber karışık olabilir)
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber







YAPILIŞI: Yemeklik doğradığınız soğanları,sarımsağı ve küp küp doğradığınız havuçları sıvıyağda 3-4 dakika kavurun.Daha sonra tavuk etlerini ekleyin,sularını salıp çekene kadar soteleyin.Salçayı ilave edip,1 dakika kadar kavurun. Bezelyeleri ve patatesleri ekleyip karıştırın.Yemeğin üzerini geçecek şekilde 2-3 bardak su koyun, tuzunu ve karabiberini ilave edin. Yemeğin tadını ayarlayarak  20-25 dakika pişmeye bırakın.İsterseniz üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun..

                                               























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...