1 Nisan 2016 Cuma

PORTAKALLI KEK
                                                         MALZEMELER:
                                                         3 adet yumurta 
                                                         1 su bardağı şeker 
                                                         1 su bardağı süt
                                                         1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ  
                                                         3 su bardağı un 
                                                         1 paket kabartma tozu
                                                         1 paket vanilya 

                                                           Üzeri İçin:
    2 adet portakalın suyu 
       2-3 yemek kaşığı şeker  
     2 adet portakal rendesi 


YAPILIŞI:Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ilave edin,yağlanmış kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızara kadar 25-30 dakika pişirin.

Başka bir yerde portakal suyu ile şekeri ister şeker eriyene kadar karıştırın isterseniz bir taşım kaynatıp kapatın.Kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kürdan veya çatal ile kekin üzerinde küçük delikler açın.Portakal suyunu üzerine eşit şekilde dökün kek iyice bu sosu içine çeksin. Portakal kabuğu rendesini biraz şekerle ovalayıp acısının gitmesini sağlayın ve kekin üzerini süsleyin. Afiyetler olsun...



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...