26 Şubat 2016 Cuma

                            ŞEKERPARE NASIL YAPILIR

                                                        MALZEMELER:
                                             
                                                   250 gr margarin (oda ısısında)
                                                   1/2 su bardağı pudra şekeri
                                                   1 su bardağı irmik
                                                   2 adet  yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
                                                   1 paket kabartma tozu
                                                   1 paket vanilya
                                                   Aldığı kadar un
                                                   
                                                   Üzeri İçin:fındık
                                   
                                                   Tatlının şerbeti İçin:
 
                                                   3 su bardağı şeker
                                                   3,5 su bardağı su
                                                   4-5 damla limon suyu 
    


YAPILIŞI: Şeker ve suyu tencereye alın,karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Margarin,irmik,pudra şekeri, vanilyayı, bir yumurta ve diğer yumurtanın akını, geniş bir kabın içinde karıştırın.Üzerlerine kabartma tozu  ve azar azar un ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine de yumurta sarısı sürün, ortalarına birer tane fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.Sıcak şekerpareleri 3-5 dakika dinlendirip  üzerlerine ılık  şerbeti gezdirin. Sevdiklerinizle paylaşın..



     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...