22 Şubat 2016 Pazartesi


DEREOTLU MAYDANOZLU   POĞAÇA

MALZEMELER:     
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı kadar tuz
100-150 gr beyaz peynir
Dereotu,maydanoz,isterseniz yeşil soğan



                   

YAPILIŞI:Hamur malzemelerini bir kaba alın, 4 su bardağı unla yoğurun.Daha sonra hamurun içine ince kıyılmış yeşillikleri ve peyniri ilave edin.Ele yapışmayan bir hamur hazırlamak için kontrollü olarak azar azar un ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Ayırdığınız yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvıyağ ilave edip karıştırın, poğaçaların üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.Afiyet olsun..

 
 
 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...