5 Ocak 2016 Salı



Hürriyet Ailede yazıyor/Sedef Batı

                    EV YAPIMI DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU
     EVDE EKMEK YAPILIYORSA MİS GİBİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU DA YAPILIR DEĞİL Mİ?

Şurupmuş, antibiyotikmiş, iğneymiş... Beni fena bozuyorlar ve inatla reddediyorum kendilerini kullanmayı. Belki faydasına inanmadığım için fayda etmiyordur ama bu üçlüye acayip kılım. Ben bunların yerine kullanılacak ev yapımı ilaçları tercih ediyor ve onların daha faydalı olduğuna inanıyorum. O nedenle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda hemen kendi ilacımı yapıveriyorum. Hala cam pencere açık yattığım için epey üşütmüşüm geçtiğimiz hafta ve takır takır öksürmeye başladım üzerinize afiyet. Hastayım azıcık dinleneyim, ilaç alayım, şurup içeyim kültürüm olmadığı için 12 saatte bir antibiyotik niyetine sarımsak yemeye başladım. Şurubumu da dün gece kendi ellerimle hazırladım. Ölçüleri doğru mudur yanlış mıdır bilemem ama ben böyle yapıyorum ve işe yaramadığını hiç görmedim şunca yıllık hayatımda. O nedenle sizinle ev yapımı öksürük şurubumun tarifini paylaşacağım.

                                           PEKMEZLİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU:


  Malzemeler: 

1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz zencefil 
1 çay kaşığı zerdeçal 
1 tatlı kaşığı tarçın 
5 tatlı kaşığı köy pekmezi

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi cam bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3 kaşık kullanın. Üstüne hemen su içmeyin ve biraz boğazınızı yakmasına izin verin. Çok sulu olmayacak, kıvamı aynen fotoğraftaki gibi biraz yoğun olmalı. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz ilaç şisesine de koyabilirsiniz:)
                                      
                                                   BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU:

 
Malzemeler: 

1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz zencefil 
1 çay kaşığı zerdeçal 
1 tatlı kaşığı tarçın 
5-6 adet karanfil
1 limon suyu
5 tatlı kaşığı doğal bal


Hazırlanışı: Tüm malzemeyi can bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3-4 kaşık kullanın. Boğazınızda gıcık varsa bal gıcığı daha da artırabilir. O nedenle özellikle yatmaya yakın tüketmeyin.

KARA TURP VE BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU:

 


  Malzemeler:

1 adet kara turp
 1 tatlı kaşığı toz zencefil
 1 yemek kaşığı doğal bal 


Hazırlanışı: Turpun içini bıçakla oyun ve altına bir kaç tane küçük delik açın. Bir bardağın üzerine oturtun ve içine bal ve toz zencefili ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde bir gün bekletin ve bardağın içine akan karışımı tüketin. Altını delmeden de çukurun içinde kalan karışımı bir kaba alabilir ve günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.  Hepinize sağlıklı günler dilerim.



BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU öksürük şurubu Malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı tarçın 5-6 adet karanfil 1 limon suyu 5 tatlı kaşığı doğal bal Hazırlanışı Tüm malzemeyi can bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3-4 kaşık kullanın. Boğazınızda gıcık varsa bal gıcığı daha da artırabilir. O nedenle özellikle yatmaya yakın tüketmeyin.

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/sedef-bati/ev-yapimi-dogal-oksuruk-surubu_5637.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=galeri&utm_campaign=hurriyetgaleri-link1?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
Şurupmuş, antibiyotikmiş, iğneymiş... Beni fena bozuyorlar ve inatla reddediyorum kendilerini kullanmayı. Belki faydasına inanmadığım için fayda etmiyordur ama bu üçlüye acayip kılım. Ben bunların yerine kullanılacak ev yapımı ilaçları tercih ediyor ve onların daha faydalı olduğuna inanıyorum. O nedenle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda hemen kendi ilacımı yapıveriyorum. Hala cam pencere açık yattığım için epey üşütmüşüm geçtiğimiz hafta ve takır takır öksürmeye başladım üzerinize afiyet. Hastayım azıcık dinleneyim, ilaç alayım, şurup içeyim kültürüm olmadığı için 12 saatte bir antibiyotik niyetine sarımsak yemeye başladım. Şurubumu da dün gece kendi ellerimle hazırladım. Ölçüleri doğru mudur yanlış mıdır bilemem ama ben böyle yapıyorum ve işe yaramadığını hiç görmedim şunca yıllık hayatımda. O nedenle sizinle ev yapımı öksürük şurubumun tarifini paylaşacağım. PEKMEZLİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU surup Malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı tarçın 5 tatlı kaşığı köy pekmezi Hazırlanışı Tüm malzemeyi cam bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3 kaşık kullanın. Üstüne hemen su içmeyin ve biraz boğazınızı yakmasına izin verin. Çok sulu olmayacak, kıvamı aynen fotoğraftaki gibi biraz yoğun olmalı. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz ilaç şisesine de koyabilirsiniz:)

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/sedef-bati/ev-yapimi-dogal-oksuruk-surubu_5637.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=galeri&utm_campaign=hurriyetgaleri-link1?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
urupmuş, antibiyotikmiş, iğneymiş... Beni fena bozuyorlar ve inatla reddediyorum kendilerini kullanmayı. Belki faydasına inanmadığım için fayda etmiyordur ama bu üçlüye acayip kılım. Ben bunların yerine kullanılacak ev yapımı ilaçları tercih ediyor ve onların daha faydalı olduğuna inanıyorum. O nedenle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda hemen kendi ilacımı yapıveriyorum. Hala cam pencere açık yattığım için epey üşütmüşüm geçtiğimiz hafta ve takır takır öksürmeye başladım üzerinize afiyet. Hastayım azıcık dinleneyim, ilaç alayım, şurup içeyim kültürüm olmadığı için 12 saatte bir antibiyotik niyetine sarımsak yemeye başladım. Şurubumu da dün gece kendi ellerimle hazırladım. Ölçüleri doğru mudur yanlış mıdır bilemem ama ben böyle yapıyorum ve işe yaramadığını hiç görmedim şunca yıllık hayatımda. O nedenle sizinle ev yapımı öksürük şurubumun tarifini paylaşacağım. PEKMEZLİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU surup Malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı tarçın 5 tatlı kaşığı köy pekmezi Hazırlanışı Tüm malzemeyi cam bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3 kaşık kullanın. Üstüne hemen su içmeyin ve biraz boğazınızı yakmasına izin verin. Çok sulu olmayacak, kıvamı aynen fotoğraftaki gibi biraz yoğun olmalı. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz ilaç şisesine de koyabilirsiniz:) BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU öksürük şurubu Malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı tarçın 5-6 adet karanfil 1 limon suyu 5 tatlı kaşığı doğal bal Hazırlanışı Tüm malzemeyi can bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3-4 kaşık kullanın. Boğazınızda gıcık varsa bal gıcığı daha da artırabilir. O nedenle özellikle yatmaya yakın tüketmeyin. KARA TURP VE BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU öksürük şurubu Malzemeler 1 adet kara turp 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 yemek kaşığı doğal bal Hazırlanışı Turpun içini bıçakla oyun ve altına bir kaç tane küçük delik açın. Bir bardağın üzerine oturtun ve içine bal ve toz zencefili ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde bir gün bekletin ve bardağın içine akan karışımı tüketin. Altını delmeden de çukurun içinde kalan karışımı bir kaba alabilir ve günde 3 kaşık tüketebilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/sedef-bati/ev-yapimi-dogal-oksuruk-surubu_5637.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=galeri&utm_campaign=hurriyetgaleri-link1?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
EV YAPIMI DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU EVDE EKMEK YAPILIYORSA MİS GİBİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU DA YAPILIR DEĞİL Mİ?

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/sedef-bati/ev-yapimi-dogal-oksuruk-surubu_5637.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=galeri&utm_campaign=hurriyetgaleri-link1?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
EV YAPIMI DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU EVDE EKMEK YAPILIYORSA MİS GİBİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU DA YAPILIR DEĞİL Mİ?

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/sedef-bati/ev-yapimi-dogal-oksuruk-surubu_5637.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=galeri&utm_campaign=hurriyetgaleri-link1?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...