3 Ocak 2016 Pazar

                                              NOHUTLU PİLAV TARİFİ



                                                           MALZEMELER:

                                                       2 su bardağı pilavlık pirinç
                                                       1 su bardağı  nohut (haşlanmış)
                                                       2 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                       2 yemek kaşığı tereyağ
                                                       3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu ve ya bulyon konabilir)
                                                       1 tatlı kaşığı  tuz
                                                       1 kesme şeker 
                                                       3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI: 2 su bardağı pirince üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuzlu suda 20--30 dakika bekletin.Dinlenen pirinci iyice yıkayıp, süzgeçte suyunun süzülmesini sağlayın.

Pilav tenceresine sıvıyağı ve tereyağı alın eritin, üzerine pirinci ekleyip pirinç tane tane olana kadar kavurun. Daha sonra  limonu suyunu, tuzu ve şekeri ilave edip karıştırın.Üzerine 3 bardak sıcak suyu ekleyin 1 su bardağı haşlanmış nohutu da ekleyerek önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.Pilav tamamen suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp  10-15 dakika  demlenmeye bırakın.Afiyetler olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...