13 Ekim 2015 Salı

                                                 TAVUK ŞİNİTZELTARİFİ

 

MALZEMELER:

4 adet fileto tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
Karabiber

1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:
Sıvıyağ











YAPILIŞI:Tavuk göğüslerini kasabınıza şinitzel olarak hazırlatın, yıkayın süzülmesi için süzgeçe alın.Diğer tarafta unu ve galeta unu ayrı kaplara koyun.Yumurtalara tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın. Tavuk göğüslerini arkalı önlü una bulayın fazla unların dökülmesi için sallayın.Sonra yumurtaya bulayın son olarak galeta ununa bulayıp fazlasını sirkeleyin.
Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup kızdırın. Tavuk şinitzelleri arkalı önlü kızartın, fazla yağların süzülmesi için havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Yanında patates kızartması, pilav  ve salata  veya istediğiz garnitürle sıcak olarak servis yapın. Afiyet şifa olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...