9 Ekim 2015 Cuma

      ÇİKOLATA SOSLU DONDURMALI İRMİK HELVASI

 
MALZEMELER:

3 su bardağı irmik 
150 gr tereyağ veya margarin


Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su


Üzeri İçin:

Hazır çikolata sos


İçi İçin: Sade dondurma





YAPILIŞI: Su ve şekeri küçük bir tencereye alın.Şeker eriyene kadar kaynatıp kapatın.Fazla kaynamasına gerek yok koyu bir şerbet olmayacak.

İrmik için yayvan bir tencereye yağınızı koyun, yağ eriyince irmiği ilave edin.Tahta bir kaşıkla orta  ateşte 10 dakika kadar  karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi değişip koyulaşınca ve kokusu çıkınca şerbetini yavaşça  dökün. Kısık ateşte 5-6 dakika karıştırarak helvanın suyunu çekmesini bekleyin. Koyulaşınca  ocaktan alın tencerenin kapağının kapatın, 10-15 dakika helvanın demlenmesini bekleyin.

Ilık helvadan herhangi bir ölçü kabına biraz koyun tabana yayın, kaşıkla bastırın. Helvanın üzerine  dondurma koyun üzerini tekrar helva ile kapatın. Ölçü kabının üstünü kaşıkla düzeltin, irmikli dondurmayı servis tabağına ters çevirin üzerini hazır çikolatalı sosla süsleyin. Afiyetler olsun...










                                          





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...