30 Haziran 2015 Salı


                                                          TUZLU PANKEK




MALZEMELER:

1 su bardağı peynir rendesi veya lor peyniri
1 su bardağı süt 
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 paket  kabartma tozu
Bir tutam taze soğan, maydanoz,dereotu,nane
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

1-2 yemek kaşığı sıvıyağ



YAPILIŞI:Geniş bir kapta yeşillikler hariç malzemeleri  sırayla karıştırarak ekleyin.İstediğiniz yeşillikleri (nane,maydanoz,dereotu,yeşil soğan vs) ince ince doğrayıp pankek hamuruna ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvam elde edin. Yanmaz bir tavayı ocağa alıp kızdırın, biraz yağ damlatıp peçete veya fırça ile tavayı yağlayın.Hamurdan küçük bir kepçe veya kaşıkla tavaya dökün. Göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.Sıcak ve yumuşak pankekleri servis tabağına alın. Afiyet olsun..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...