28 Haziran 2015 Pazar

                                DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI

   
  MALZEMELER:

 1,5 çay bardağı  tel şehriye
 3 yemek kaşığı sıvıyağ
 1 yemek kaşığı tereyağ
 3-4 adet  domates
 1-2 adet ince yeşil biber (isteğe bağlı)
 Tuz , karabiber
 10 su bardağı sıcak su
 (isterseniz et suyu,tavuk suyu veya 1 adet bulyon  kullanabilirsiniz.)
 üzeri için maydanoz

YAPILIŞI: Sıvıyağı tencereye koyun.Yeşil biber koyacaksınız küçük küçük doğrayıp yağ kızdıktan sonra 1-2 dakika sıvıyağda kavurun. Domatesleri rendeleyin biberlerin üstüne  ilave edin.Eğer domatesler renk vermezse veya mevsimi değilse 1 yemek kaşığı salça ekleyin. Domatesler iyice kavrulunca sıcak suyu ilave edin,kaynamaya başlayınca tuzunu karabiberini koyun.Daha sonra şehriyeleri ilave edip karıştırın.Tencerenin kapağını aralık bırakın ki taşmasın, orta ateşte şehriyeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.Çorba pişince ince ince doğradığınız maydanozu ilave edin,karıştırıp ocağı kapatın.Yanında limonla servis yapın. Afiyet olsun..

 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...