2 Temmuz 2015 Perşembe

                                                PEYNİRLİ GÜL BÖREK
 
                                                MALZEMELER:                             
                                                            4 adet yufka

                                                            BÖREK SOSU

                                                            1 adet yumurta
                                                            1 çay bardağı süt
                                                            1 çay bardağı sıvıyağ
                                                            1 çay bardağı yoğurt 
                                                                   
                                                             İÇ HARCI İÇİN:

                                                            250-300 gr beyaz peynir veya lor
                                                            1/2 demet maydanoz 
                                                            1/2 demet dereotu (isteğe bağlı)

                                                                 
YAPILIŞI:Geniş bir kapta peyniri rendeleyin veya çatalla ezin. İçine ince ince doğranmış maydanozu ve dereotunu ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde  börek sosu için; sütü, sıvıyağı, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serip bir kenarda bekletin.

Yufkayı tezgaha serin, 4 eşit parçaya bölün. Üçgen olarak böldüğümüz yufkanın her yerine fırçayla hazırladığınız börek sosundan  sürün.Geniş kısmına peynirli iç harçtan koyup, rulo şeklinde sigara böreği sarar gibi sarıp döndürerek gül şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayın,  üzerlerine kalan börek sosundan sürün eğer sos kalmamışsa sadece yumurta sarısı  sürün. Çörek otu veya susam serpiştirerek süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece  fırında 30-40 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...