25 Haziran 2015 Perşembe

                                     ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI

   
                                                         MALZEMELER:
                                                        1 litre süt
                                                        1,5 su bardağı toz şeker
                                                        8 yemek kaşığı irmik
                                                        1 yemek kaşığı nişasta 
                                                        1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
                                                        1 paket vanilya 
                                                         ÇİLEK SOS: 
                                                        500-600 gr çilek
                                                        1 çay bardağı toz şeker
                                                        2 yemek kaşığı nişasta
                                                        1/2 çay bardağı su
                                                         ÜZERİ İÇİN:
                                  Hindistan cevizi


YAPILIŞI:Sütü,toz şekeri,irmiği, nişastayı ve vanilyayı bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın, tereyağı ilave edip karıştırın.İrmik tatlısını suyla çalkanlanmış bir cam kaba veya herhangi bir kalıba döküp,soğumaya bırakın. 

Çilek sos için çilekleri ayıklayıp doğrayın.Tencereye çilekleri ve şekeri koyun  8-10 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Çilekler suyunu salıp yumuşamaya başlayınca blenderden geçirin. Nişastayı suyla karıştırarak eritin, çileklerin üzerine yavaş yavaş dökün.Kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bıraktığınız irmik tatlısının üzerine dökün. Sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabında bir kaç saat soğutun.Soğuyan tatlınızı dilimleyin, üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın. Afiyet olsun...



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...