22 Haziran 2015 Pazartesi

                                     TAVADA KUZU PİRZOLA


                                                            MALZEMELER:

                                                           6 adet kuzu pirzola
                                                           1 tatlı kaşığı kekik veya biberiye
                                                           1 tatlı kaşığı tereyağ veya sıvıyağ 
                                                           2 adet domates
                                                           6 adet ince sivri biber 
                                                           Tuz


YAPILIŞI: Döküm veya teflon tavayı iyice kızdırın. Bir tatlı kaşığı tereyağı  veya sıvıyağı tavaya koyun.Kızdıktan sonra pirzolaları tavaya yerleştirin.Pirzolaları sık çevirmeyin, her bir yüzünü 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin.Tavadan almadan önce tuz ve baharatını ekleyip ocaktan alın.
Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin, biberleri hazırlayın. Aynı tavada veya başka yanmaz bir tavada ızgara yapar gibi pişirip pirzolaların yanında servis edin. Afiyet olsun... 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...