27 Mart 2015 Cuma

                                    REZENE (ARAPSAÇI) ÇORBASI
Dereotuna benzeyen, kendine has anason kokusu olan ancak onun kadar tadı keskin olmayan sağlıklı ve faydalı bir bitki.Çorbasını, yemeğini, kavurmasını ve çayını yaptığımız rezene (arapsaçı) yemeklere ve salatalara değişik bir tat verir. Arkadaşım çorbanın tarifini yaz senin blog bizim için tarif defteri gibi oldu deyince ben de yazmaya karar verdim. Gelelim tarife,


                                        MALZEMELER:
                                      1/2 bağ rezene
                                                  1 adet kuru soğan
                                                  5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
                                                  
                                                  TERBİYESİ İÇİN:
                                                  3-4 yemek kaşığı yoğurt
                                                  1/2 limon suyu
                                                  2 yemek kaşığı un
                                                  1 adet yumurta sarısı 
                                               
YAPILIŞI: Rezenenin dallarını ve yaprakları iyice ayıklayıp yıkayın.Yemeklik doğradığınız soğanları zeytin yağında  pembeleştirin. Üzerine doğradığınız  rezeneleri ekleyin ara  sıra karıştırarak rezenelerin rengi değişene kadar kendi buharı ile yumuşamasını bekleyin. Bir bardak sıcak su ekleyin 10-15 dakika pişirin. Tadına bakın kontrol edin, pişince 6-7 bardak su ilave edin ve kaynatın.

Çorbanın terbiyesi için un,yumurta sarısı,yoğur ve limon suyunu iyice çırpın.Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye karıştırın.Terbiye ılınınca yavaş yavaş karıştırarak terbiyenin tümünü çorbaya ekleyin.Bu şekilde 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ekleyin ve ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...