27 Mart 2015 Cuma

                        Pierre Loti Tepesi- Eyüp-İstanbul

İstanbul'un manzarasıyla ünlü yerlerinden biri Pierre Loti Tepesi. Eyüp İlçesinde Haliç'e tepeden bakan bir yer aynı adlı çay bahçesi bulunuyor. İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistler tarafından  ziyaret edilip bol bol fotoğraflar çekiliyor. Servisi özel kostümlü garsonlar yapıyor. Manzaranın net görüldüğü yerde bulunan ön masalarda yer bulmak zor olsa da burada çay ve kahve içmenin keyfi de bir başka.Pierre Loti tepesi içinde hediyelik eşya satan dükkanlar ve tezgahlar,kafeler otel ve restoranlar bulunuyor.





Teleferik sayesinde güzel bir manzara eşliğinde kısa bir seyahat yaparak çıkın tepeye. 

Tepenin bulunduğu Eyüp semti Eyüp Sutan Camisi,türbeler,mezarlıkları ve doğal güzellikleriyle  ünlü eski bir yerleşim.



Bizde Pierre Loti Tepesini bu soğuk kış aylarında ziyaret ettik.Tarihi yarımadayı ve Haliç manzarasını tepeden görmek isteyenler için her mevsim gözde olan bir yer Pierre Loti

 




                                           Pierre  Loti Tepesi'ne Nasıl Gidilir ?

Bulunduğunuz ilçeden Eyüp'e giden otobüslerle Eyüp Sultan Camii'ni gezip isterseniz  Eyüp Sultan Türbesini ziyarette bulunup dua edin,ardından ister yürüyerek isterseniz  camii yanından teleferik ile Pierre Loti Tepesine çıkın.

Özel araçla gelmek isterseniz Eyüp merkeze geldikten sonra "Pierre Loti"tabelalarını takip ederek tepeye ulaşabilirsiniz. Haliç'i çay veya kahve eşliğinde izlemenin keyfini çıkarın.
                                                    
                                                  Herkese iyi hafta sonları...

                            










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...