23 Mart 2015 Pazartesi

                                         KIYMALI  KAPUSKA YEMEĞİ
 

                                                           MALZEMELER:
                                                           
                                                           1 kg kadar beyaz lahana
                                                           250 gr kıyma
                                                           1 çay bardağı sıvı yağ veya 2 kaşık tereyağ
                                                           1,5 yemek kaşığı salça (karışık olabilir)
                                                           1 adet büyük soğan                                                  
                                                           1 tatlı kaşığı tuz
                                                           üzeri için pulbiber
                                                              

YAPILIŞI:Kıymalı kapuska yemeğini düdüklü tencerede veya normal tencerede yapabilirsiniz. Lahananın üstündeki  kalın ve bozulmuş yaprakları varsa ayırın.Yıkayın suyunun süzülmesi için bir kenara alın.Suyu süzülen lahanayı biraz tuz ilave ettikten sonra ben elimle biraz yoğuruyorum veya iyice harmanlıyorum ki biraz sertliği gitsin yumuşasın diye.

Düdüklü tencereye veya normal tencereye yağı koyun, küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar pempeleşince kıymayı ekleyin,kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Salçaları ekleyin 1 dakika kadar daha kavurun. Sonra doğrayıp yoğurduğunuz lahanayı ekleyin lahananın çok hacimli olduğuna bakmayın piştikçe sönecektir.Tencerenin kapağını kapatın ara sıra karıştırarak kendi suyu ile lahanalar sönene kadar pişirin. Eğer normal tencerede pişerse 2-3 bardak sıcak su ilavesi yapıp kontrol ederek 1 saat kadar pişirin.Eğer düdüklü tencerede yapılacaksa 1-2 bardak sıcak su ekleyin 20-25 dakika pişirin.Üzerine servis yaparken pul biber eklemeyi unutmayın.Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...