20 Mart 2015 Cuma

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE
Muhteşem tarçın ve cevizin lezzeti ile kıtır kıtır bir kurabiye. Kavanozlara koyup muhafaza ettiğinizde  bir kaç gün tazeliğini koruyup lezzetinden bir şey kaybetmiyor.Mis gibi tarçın kokan kurabiye  çayın ve kahvenin yanına çok yakışıyor. 

                                     MALZEMELER:

                                               1 paket oda sıcaklığında margarin
                                               1 çay bardağı pudra şekeri
                                               1 çay bardağı sıvıyağ
                                               1 su bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)
                                               1 paket kabartma tozu
                                               Aldığı kadar un (5-su bardağı kadar)

                                                     ÜZERİ İÇİN:


                                             1 yemek kaşığı tarçın (silme)
                                             4 yemek kaşığı pudra şekeri


YAPILIŞI:Kurabiye için listelenen malzemeleri yoğurma kabına alın.Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyin,un az gelirse biraz daha ekleyip yoğurun.Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçtikten sonra geniş bir kapta karıştırdığınız  pudra şekeri ve tarçına bulayın.Daha sonra servis tabağına alarak servise hazır hale getirin.Bu tariften 40 tane falan kurabiye çıkıyor, 1,5 tepsi  oluyor. Afiyetler olsun... 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...