26 Ocak 2015 Pazartesi

 ZEYTİNYAĞLI PIRASA NASIL YAPILIR
Benim damak tadıma göre pırasa yemeği zeytinyağlı dinlenmiş ve soğuk olmalı.Sofraya gelmeden önce buzdolabından çıkmalı. Sonuç olarak pırasa; içerdiği önemli vitamin, mineral ve antioksidanlar ile beslenme programınızda bulunması gereken, sağlığa faydaları ile öne çıkan bir sebzedir. Ayrıca soğan veya sarımsak yemeyi sevmiyorsanız aynı aileden olan pırasayı bunlara alternatif olarak tüketebilirsiniz.Gelelim tarifine;




MALZEMELER:

1 kilo pırasa
1 adet orta boy havuç
1-1,5  yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker









YAPILIŞI:Pırasaların köklerini kesin, kötü ve sararmış kısımlarını ayırdıktan sonra güzelce yıkayın.Yaklaşık 2 cm uzunluğunda halinde dilimleyin veya dağılmalarını önlemek için verev kesin. Havucu soyun veya kazıyıp yıkayın, ince halkalar halinde doğrayın.

Tencereye zeytinyağı koyun ve ısıtın.Üzerine havuçları ilave edin 1-2 dakika kavurun.Ardından pırasaları ilave edin ve karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ocağın altını kısın.Bu arada pırasa kendi suyunu salacaktır, 10-15 dakika kadar kavurun. Şekerini,tuzunu,pirincini ilave edin ve karıştırın. Yemeğin kendi suyu muhtemelen olacaktır ancak yoksa çok az (bir çay bardağı kadar) su  koyun.Kısık ateşte yavaş yavaş  20-30 dakika arası kontrol ederek pişirin.Yemeği çok karştırmayın pırasanın iç kısımları çıkıp dağılmasın.Suyu az gelirse sıcak su koyun.
Yemek pişince kapağını açmadan soğumaya bırakın.Soğuyunca servis tabağına alın, ister soğuk ister ılık olarak limonla servis yapın.Hatta zamanınız  varsa buzdolabında soğutun. 

                            Bu faydalı kış sebzesini ailenizle birlikte afiyetle paylaşın































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...