28 Ocak 2015 Çarşamba

                  TAVUK SUYUNA HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI
Gripten kurtulmak için ilaç kullanmak istemiyorsanız, uzmanlar doğal yollar öneriyor. Özellikle çorbaların soğuk algınlığı döneminde tüketilmesinin önemini belirten uzmanlar, gribe en iyi çarenin tavuk suyu çorbası olduğunu söylüyor. İlaç alır gibi yemeklerden önce tavuk suyuna bol karabiberli ve limonlu çorba içmek gribi kolayca ve zahmetsizce atlatmanızı sağlıyor. İçindeki mineraller bakımından eklem ağrılarını hafifletiyor ve vücut kırgınlığının geçmesini sağlıyor.


                                                           MALZEMELER:

                                                           2 adet tavuk but
                                                           1 adet orta boy soğan
                                                           3-4 tane karabiber
                                                           1 adet küçük havuç         
                                                           5-6 su bardağı tavuk suyu
                                                           2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                           1 çay bardağı tel şehriye

YAPILIŞI:Tavuk bagetleri yıkayın bir tencereye alın.İçine dörde böldüğünüz soğanı, karabiberleri, tuzunu koyun.İster normal tencerede tavuklar pişine kadar isterseniz düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayın.
Tavuklar haşlanıp iyice pişince tavuk etlerini ve soğanı tencereden çıkarın.Bagetleri kemiklerinden ayırıp minik minik parçalara ayırın. Çorba yapılacak tencereye sıvıyağı koyun ısıtın, üzerine rendelediğiniz havucu ilave edin, 2-3 dakika kavurun.Havuçlar kavrulunca tavuk suyunu ilave edin.Tavuk suyu kaynayınca içine şehriyeleri ve parçalara ayırdığınız tavukları ekleyip karıştırın.Ocağı orta ateşe getirin ve tencerenin kapağını aralık bırakın.Şehriyeler pişinceye kadar 15-20 dakika  kaynatın. Çorba pişince üzerine maydanozu doğrayın.Karabiber ve limon eşliğinde servis yapın.                                              Afiyet şifa olsun















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...