31 Aralık 2014 Çarşamba


YENİ YIL, YENİ KARARLAR

    2015’e sayılı saatler kala hepimiz kendi içimizde geçtiğimiz yıl için bir değerlendirme yapar ve gelecek yıl için yeni kararlar alırız. Bunların bir kısmı uygulanır bir kısmı ise sadece yeni yıl kararı olarak listemizde kalır.Yılın başka hiçbir zamanı, yeni yıla girerken olduğu kadar heyecanlı ve yeni kararlara açık olmuyoruz.
    Bir ay öncesinden aceleyle alınan, acele yapılması gereken kararlar uygulanmaya konuluyor “Yeni yıla daha güzel girmeliyim…” “Bu yıl kesin zayıflayacağım”, “Bu yıl kesin kendime yeni bir şey almalıyım”…Buraya kadar her şey çok güzel. Peki, bundan sonra ne oluyor da bu kararlar yeni yılın ilk günlerinde başarısız bir denemeyle rafa kaldırılıp, bir sonraki aralık ayında tekrar aklımıza geliyor?
    Hepimizin zihninde, “hayatım böyle olursa daha güzel olur” dedirten kendimize özgü inançlarımız var. Her yeni yılda, bu inançlarımız hemen gerçekleşsin, hayatımızda bir şeyler değişsin istiyoruz. Ancak burada atladığımız önemli bir nokta hiçbir şeyin tek bir günde değişmeyeceği gerçeğidir. Zaman içerisinde gerçekleşebilecek değişimleri sağlayacak kişi yine kendimiziz.
    Burada bizi doğru yola götürecek olan şey hedeflerimizi belirlemek ve bu hedeflere hangi küçük adımları takip ederek ulaşacağımızı bilmektir. İşte sizin için hazırladığımız hedef belirleme kuralları:
    Tutumlar: Hedefinizi belirlerken, cümlelerinizi olumlu, pozitif bir dille kurun.
    Net tanımlar yapın: Yeni yıldan beklentilerinizi net bir şekilde vurgulayın ve hedefi tam 12’den vurun.
    Yazmaya başlayın: Neyi hedeflediğinizi, neye ulaşmak istediğinizi yazın ve her gün görebileceğiniz bir yere asın.
    Gerçekçi hedefler belirleyin. Hedef belirlerken, sadece ulaşabileceğiniz hedeflere odaklandığınıza emin olun.
    Hareket planı oluşturun: Zaman çizelgesi oluşturun. Hedeflerinizi ve bunları ne kadar zaman içinde hayata geçireceğinizle ilgili yazılı bir plan hazırlayın ve gerçekleştirdiğiniz her hedefin yanına bir işaret koyun.
    Kendinize inanın: Hedeflerinizi gerçekleştirmenizdeki en önemli basamak kendinize inanmaktır. Yaptıklarınızla ilgili olumlu tutumunuzu korumaya devam edin.
    Kendinizi ödüllendirin: Başarılarınızın farkına varın. Ulaştığınız her hedefiniz için, kendinize küçük bir hediye alın.

    iyiyasiyorum.com

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...