30 Aralık 2014 Salı


KOLAY YILBAŞI PASTASI





      Malzemeler:
      
               4 adet yumurta orta boy (oda sıcaklığında)
       1 su bardağı toz şeker
      1 kahve fincanı ılık su
       1 paket kabartma tozu
                                                            1 paket vanilin
                     1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
          3-5 damla limon suyu     
                                                            2-3 yemek kaşığı damla çikolata
                                              
                                                               Ara Kreması için:

                                                       1 paket vanilinli pasta kreması

                                                         Pasta Kekini Islatmak için:

                                                   1 su bardağı ılık su veya süt        

                                                            2 yemek kaşığı şeker

                                                        Pastanın Üstü İçin:

                                                           2 poşet krem şanti                                                                                                                   1,5 su bardağı soğuk süt  

                                                      Pastanın keki nasıl Yapılır.


Yumurtanın beyazı ve sarısı ayırın.Sarısını toz şekerle krema haline gelene kadarçırpın.     Limonun suyunu,ılık suyu ilave edin çırpın.Vanilin,kabartmaa tozu ve unu eleyerek ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Diğer tarafta yumurtanın beyazını  bir fiske tuzla bembeyaz olana kadar çırpıcının yüksek devirinde iyice çırpın.Daha önce yaptığımız kek karışımına ilave edin tahta kaşıkla katlama yöntemiyle (alttan üste doğru yumurtanın beyazını söndürmeden) karıştırın.

Altı yağlanmış kelepçeli kek lalıbına dökün.(Kalıbın kenarlarını yağlamayın) Kek kalıbını hafif hafif tezgaha vurup sarsarak içindeki hava kabarcıklarını çıkartın.Önceden ısıtımış 180 derece fırında (Kekin daha güzel ve yumuşak olması için fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun.) 40-50 dakika arası üstü iyice kızara kadar pişirin. 




    
Pişen kekinizi en az 2-3 saat dinlendirin tamamen soğusun bıçak yardımıyla kalıptan çıkarın. Pandispanya kesme testeresi ile veya uzun bir bıçakla keki 3 parçaya bölün. 

                                              

Kekin ilk parçasını servis tabağına alın.Şekerle su veya sütü karıştırın fırçayla kekin parçasını ıslatın.(kaşıkla ıslatmayın fazla ıslanıp çamur gibi olur)Vanilinli Pasta Kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.Islattığınız parçaya hazırladınız pasta kremasından sürün, 2-3 yemek kaşığı damla çikolata serpin.

İkinci kek parçasını kremanın üzerine kapatın ve şekerli su veya sütle yine ıslatın. Tekrar pasta kremasından koyup,pastanın  son katını kapatın.Bunun üzerine pasta kremasından ince bir kat sürün.
                         


Pastanın üstü için çikolatalı krem şanti 1,5 su bardağı süt ile hazırlayın.Pastayı yaptığınız krem şanti ile her yanını kaplayın.Üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.Hatta bir gün dolapta bekletilirse daha lezzetli olur. Kolay gelsin ve afiyet olsun..


     



            

     

                                   
                                     



































                                                     






























                           














                               




                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...