1 Ekim 2014 Çarşamba

                                                                      
                        ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ


Yaz mevsiminin pratik ve  lezzetli bir yemeği.Lezzetli olduğu kadar da mide dostu hafif bir yemek.Ben bu yemeği çok severim, dereotu ve zeytinyağı ile birlikte tatbiki

                      
          MALZEMELER :

          4-5 adet kabak
          1 adet büyük soğan
          2-3 diş sarımsak 
          2-3 adet domates
          5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
          2 yemek kaşığı pirinç
          1 tatlı kaşığı tuz
         
          Üzeri İçin:
           Dereotu
           Nane                                                                


          

YAPILIŞI: Yemeğe başlamadan önce malzemeleri hazırlayın.Soğanları küçük küçük ve  domatesleri küp küp doğrayın.Kabakları soyun ve yıkayın ister yuvarlak isterseniz boylamasına dörde bölüp büyük kuşbaşı doğrayın.Pirinci yıkayıp süzün, dereotlarını ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın. 

Geniş bir tencerede ısıttığınız zeytinyağında soğanları 2-3 dakika kavurun. Ardından domatesleri ilave edin,suyunu çekinceye kadar kavurun.Tencereye kabakları koyun bir kaç kez karıştırın. Kabakların üzerine iri doğradığınız sarımsakları ekleyin.Bu arada kabaklar suyunu salacaktır,suyunu salıp çekene kadar su koymayın.Kabaklar suyunu çekince pirinci ekleyin ve bir su bardağı sıcak su ilave ederek tuzunu ayarlayın.Tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte kabaklar ve piriçler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.Suyu az gelirse sıcak su ilave edin.İlk sıcaklığı geçince yemeğin üzerini doğranmış dereotu veya naneyle süsleyip servis edin.

Afiyetler olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...