28 Eylül 2014 Pazar


                                                       
                      LİMONATALI MUHALLEBİ

                                   

                                                    


         MALZEMELER :                                                                
                                                           
        1 litre süt 
        1 kahve fincanı nişasta
        2 kahve fincanı un
        1 su bardağı şeker
        1 paket vanilya

        1 paket toz krem şanti  
        3 paket eti burçak sade bisküvi




                                                                              


             
             

             LİMONATALI SOS:

             4 yemek kaşığı nişasta
             4 su bardağı uludağ limonata şekersiz
             1,5 limonun suyu
             1 limon kabuğu rendesi
             4,5 yemek kaşığı şeker      
                                     




                        



YAPILIŞI:Derin bir tencereye sütü alın içine, nişasta, un ve şekeri ilave edin.Orta derece ısıda muhallebiyi karıştırarak  pişirin.Üstü göz göz olunca 2-3 dakika daha karıştırın.En son vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.Soğuması için muhallebiyi kenara alın,ara sıra muhallebiyi kabuk tumaması için karıştırın.Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin 4-5 dakika mikserle çırpın.

Büsküvileri dikdörtgen bir borcama aralık bırakmadan dizin.Üstüne muhallebinin yarısını döküp yayın.Muhallebinin  üzerine tekrar büsküvileri dizin ve kalan muhallebiyi büsküvilerin üzerine boşaltın.

Limonatalı sos için malzemeleri tencereye alın.Kaynaya kadar orta ateşte sosunuzu karıştırarak pişirin. Sosunuz koyulaşıp jöle kıvamına gelince ocağı kapatın.Muhallebinin üzerine limonata sosunu dökün.Soğuyunca buzdolabına koyun bir kaç saat dinlendirin. Servis ederken üzerini hindistan cevizi,fındık fıstık cevizle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...



 
       

















                                






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...