10 Ekim 2014 Cuma

                                                                  
         
REVANİ TARİFİ
                                                           

           

MALZEMELER:
         
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya                          
                                                      ŞERBETİ İÇİN:
                                                           4 su bardağı şeker
                                                       4 su bardağı su 
                                                         1/2 limon suyu     


YAPILIŞI:Tatlınızın önce şerbetini yapın.Bunun için şeker ile suyu bir tencereye koyun, 15 dakika kaynatın limonu sıkın, 5 dakika daha kaynatın sonra  şerbeti soğuması için bir kenara alın. 
Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edin çırpmaya devam edin.İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin çırpın.
 
Kare borcamı yağlayın üzerine hamuru dökün. Isısı önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika fırın kapağını açmadan üstü kızara kadar pişirin.Pişen revaniyi fırından çıkardıktan 1-2 sonra yani kekin ilk sıcaklığı geçince hazırlayıp soğuttunuz şerbeti revaninin üzerine yavaş yavaş dökün.Daha sonra dilimleyin üzerini hindistan ceviziyle süsleyip,servis yapın.

Afiyetler olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...