21 Ağustos 2014 Perşembe

                           
                        
                          HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK





                     MALZEMELER:

                    3 adet yumurta (oda ısısında)
                    1,5 su bardağı şeker
                    1 su bardağı sıvı yağ   
                    1 su bardağı süt (oda ısısında)
                    1 çay bardağı hindistan cevizi  
                    1 paket kabartma tozu (oda ısısında)
                    3 su bardağı un









YAPILIŞI: Cam veya porselen kapta oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte iyice köpürene kadar 4-5 dakika mikserle çırpın.İçine sıvı malzemelerden başlamak üzere sütü ve sıvı yağı ekleyin bir dakika gibi çırpmaya devam edin.Sonra hindistan cevizini de ekleyin çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyin, karışıma ilave edin, düşük ayarda mikserle karıştırın. Kek kalıbında pek güzel olmuyor yuvarlak borcamı margarinle her yerini yağlayın daha sonra  1 yemek kaşığı unu borcama serpin.Kabı sallayın unun her yere yapışmasını sağlayın fazlasını da dökün.Bu şekilde kek yapışmayacaktır. Hazırladığınız karışımı borcama boşaltın 175 derece fırında ilk 15 dakika kapağını açmadan 35-40 dakika kontrol ederek pişirin.Kontrol için kürdan kullanabilirsiniz hamur bulaşmazsa olmuş demektir.Kekin soğumasını bekleyip üstüne hindistan cevizi serpin servis yapın.
 Afiyetle..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...