25 Haziran 2014 Çarşamba



VİŞNE REÇELİ 25 DAKİKADA

   
   
    MALZEMELER

    1 Kg vişne
    1.5 Kg şeker
    1 su bardağı su
    Yarım limon suyu




    YAPILIŞI:

Vişnelerinizi güzelce yıkayın reçel yapacağınız tencereye alın.
Üzerine 1 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın, fokurdamaya başlayınca 15 dakika kaynatın. Daha sonra vişnelerin üstüne 1.5 kg şeker koyup  kaynayınca 7 dakika daha kaynatın, sonunda limon sıkıp 3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. 

    
   Not:Ben vişnenin çekirdeklerini çıkartmadım ama siz isterseniz özel aletler var çıkarabilirsiniz.Reçeli karıştırırken tahta kaşık kullanın.Reçeli soğuyana kadar tencerede bırakın ve iyice soğumadan kapağını kapatmayın.Bulaşık makinesinde yıkanmış kavanozlara  boşaltın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...