25 Haziran 2014 Çarşamba


                                             KABAK BAYILDI


MALZEMELER:

4 tane kabak
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 tane kesme şeker
2-3 tane domates 
1/2 su bardağı zeytinyağ 
1 çay kaşığı tuz
dereotu-maydanoz nane










YAPILIŞI:

Kabakların yıkayıp sap kısımlarını kesin,kabuklarını soyup kabakları dörde bölün ama tam dibine kadar bölmeyin.
Soğanları ayıklayıp,yarım ay şeklinde ince ince kıyın.                                 
Sarımsakları ayıklayıp,ister incecik kıyın,ister bütün bırakın.
Domateslerin kabuklarını soyup,çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
Tüm malzemeye domates,soğan,sarımsak, tuz ve şekeri katıp,karıştırın.
Dörde bölünmüş kabağı elinize alın, karışmış malzemeden bir miktar alıp,kabakları doldurun.
Kabaklar dört parçaya ayrılmış olduğundan malzeme koyarken dikkat edin dökülmesin elinizle tutun.  
Doldurduğunuz kabağı geniş bir tencereye koyun,hepsi için aynı işlemi yapın.
Malzemeden artan olursa kabakların kenarına dağıtın.
Üstüne yarım su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su ve birazda tuz ekleyin.
Bu yemek sulu olmayacak, yağı ile kalacak 45 dakika kısık ateşte pişirin.
Kabaklara bakarsınız pişmişse yemeğiniz olmuş demektir.  
İlk sıcaklığı geçice üstüne sırf dereotu veya nane maydanoz hangisini seviyorsanız onları koyun.
Kabağa dereotu da yakışıyor nane de.
Daha sonra soğuk servis yapın....
Afiyet olsun....



     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...