15 Haziran 2014 Pazar




SÜTLÜ İRMİK TATLISI





      
MALZEMELER:

1 Kg süt
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı hindistancevizi
1 yemek kaşığı kadar margarin
1 paket vanilya
Yarım su bardağı su

Üzeri İçin:
Üzerine tarçın veya dövülmüş fındık serpebilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:


Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip karıştırarak pişirin.Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, hindistan cevizi ve margarini ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan indirin. Boza kıvamına gelince ıslatılmış kare borcama veya isteğiniz kalıba döküp soğutun buzdolabında 1-2 saat dursun soğuk olarak servis yapın. Afiyetler olsun

Not: Üstüne 3-4 şeftaliyi rendeleyin 2-3 pudra şekeri ile karıştırıp,servis yapacağınız zaman dilimlediğiniz veya kalıplara döktüğünüz irmik tatlısının üzerine dökün böylede çok güzel oluyor.Ancak bu rendeleme işi servise yakın olsun çünkü şeftaliler kararıyor. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...