13 Haziran 2014 Cuma

                                               
                                                            
                                                   KANDİL SİMİDİ


                                                         


   Biraz kandilden sonra gibi oldu ama kusuruma bakmayın.Ben çalışıyorum bu arada ev hanımıyım    bu koşturmaca içinde vakit bulduğumda bloğumu yazıyorum.




        HAMUR İÇİN MALZEMELER:
  • 1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ   
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu   
  • 3-4 su bardağı un
      Üzeri için:
      Susam veya çörekotu
      





  Kandil Simidinin Yapılışı:

         Yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın,sonra unu azar azar ilave edin, kulak   memesi kıvamında hamur olacak  iyice yoğurun.

         Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde veya tezgah üzerinde uzun   parmak şeklinde  şeritler yapıyoruz  sonra iki ucu daire şeklinde birleştirip elimizle düzeltiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın  tepsisine aralıklarla yerleştiriyoruz.
         Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam veya çörekotu serpiyoruz önceden ısıtılmış  180 derece fırında üzeri   kızarana kadar veye 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyetler olsun.         



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...