17 Haziran 2014 Salı


FAVA (TAZE İÇ BAKLADAN)




 Hazırlanışı:

Herkese selamlar.Bugün sizlerle taze iç bakladan fava yapıyoruz.

Malzemeler:
 1 Kg taze iç bakla
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 1 tane büyük kuru soğan
 2 tatlı kaşığı şeker
 Yarım limon suyu
 Yarım demet dereotu
 1 çay kaşığı tuz (kontrol edip tuz az gelirse eklersiniz.)  
 2-3 su bardağı su  (kıvamına göre)


    Taze iç baklaların kabuklarını çıkarın ve bir kaba aktarıp yıkayın.Soğanı gelişi güzel doğrayabilirsiniz  çünkü sonra blendredan geçecek
    Önceden kızdırılmış zeytinyağında doğranmış soğanlarI  kavurun daha sonra yıkanmış baklaları ilave ederek 1-2 dakika karıştırın.Daha sonra şeker, tuz  ve bir su bardağı sıcak su ilave edip  kaynama noktasına kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Bu arada tencereyi kontrol etmeyi unutmayın karıştırın, baklalar ve soğanlar ezilince en son tuz ve şekerini kontrol edip içine deretolarının yarısı ilave edip ateşten alın.Blenderden geçirip istediğiniz şekli  alacak kalıplara veya  cam kaba dökülür.
   Buzdolabında veya kenarda soğuması beklenir, servis  yapacağınız zaman dilimlediğiniz veya küçük kalıplardan çıkardığınız favaların üzerine zeytinyağ ve limon suyu gezdirilir,kalan dereotları ile de süslenir
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...