20 Haziran 2014 Cuma



SUSAMLI KEK




Malzemeler:

 3 yumurta
 1 su bardağı şeker    
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2,5-3 su bardağı un
 1 yemek kaşığı tereyağ
 1 çay bardağına yakın susam      

 




 



             Yapılışı:

     Kek kalıbına tereyağ sürüp,üzerine susam serpelim ve  keke kalıbına susamların yapışmasını sağlayalım.
     Un ,kabartma tozu ve vanilyayı  gibi kuru malzemeleri eleyip bir kenarda bekletelim.
   Şimdi gelelim sıvı malzemelere, şeker ve yumurtayı kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz, süt ve sıvı yağı  ilave  edilip çırpmaya  devam ediyoruz. Kuru malzemeleri de ilave ederek hazır olan kek kalıbına  harcımızı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
    Afiyet olsun...

  Not: Kekin piştiğini ilk 20 dakika geçtikten sonra kürdan yardımı ile öğrenebilirsiniz, fırın kapağını erken açarsanız kekiniz söner.Keke batırdığınız kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...