19 Haziran 2014 Perşembe

                                         


                                                KEDİDİLLİ   TiRAMİSU  

                Malzemeler:
        
         1 Paket kedidili büsküvi
            1 litre süt
            2 çay bardağı un
            1 çay bardağı nişasta
            1,5 su bardağı şeker
            1 yumurta           
            50 gr margarin
            1 poşet toz krem şanti
            1 paket vanilya

             Islatmat için:            
             1,5 su bardağı süt
             2 tatlı kaşığı şeker
             1 tatlı kaşığı granül kahve
             Üzerine için: Kakao

            
      

        Kremanın yapılışı:
       
    Tencereye süt,un,nişasta,şeker ve yumurtayı koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olunca 2-3 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın, içine vanilya ve margarini ilave edip mikserle çırpın.
    Krema ılınıncaya kadar ara ara çırpın ve ılınınca içine toz krem şantiyi ilave edip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
   Kremamız olduktan sonra 1,5 su bardağı ılık süte 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı granül kahve koyup karıştırın.Bu karışıma teker teker kedidillerini  batırıp ıslatın aman çok da  ıslatıp yumuşatmamaya dikkat edin.Kare borcama bir sıra kedidili dizin, sonra kremanın yarısını kedidillerinin üzerine döküp yayın.İkinci sıradaki kedidillerini aynı yöntemle ıslatıp, dizdikten sonra kalan kremaen üste döküp yayın.
    En sonunda kakaoyu pastanın üzerine eleyerek serpin. Tatlı hazırlandıktan sonra bir  gece veya bir kaç saat buzdolabında bekletin malzemelerin tatları birbirine geçsin.
    Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum,oğlum ufakken çok lezzetli diyemezdi çok zelletli çok büyütür derdi aynen öyle...  

       Keyifli günler dileklerimle.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...