18 Haziran 2014 Çarşamba


 
                                                      ARPA ŞEHRİYE PİLAVI   
















                           

      
   
    Malzemeler:
 

       1,5 su bardağı arpa şehriye
       3 su bardağı sıcak su
       2 yemek kaşığı tereyağ
       1 yemek kaşığı sıvıyağ
       1 adet bulyon et ve tavuk ( isteğinize bağlı)
       1 çay kaşığı tuz
       1 kesme şeker







 

     Yapılışı:


       Pilav tenceresine tereyağ ve  sıvıyağ koyarak kızdırın. Arpa şehriyenizin yarısını tencereye  ekleyin orta ateşte şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun. 
      Ardından kalan şehriyelerinizi ekleyip,tuz ve şekerini ayarlayarak 2-3 dakika daha kavurun.     Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu dökerek karıştırn.Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte  suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın,.(Yaklaşık 15 dakika falan sürüyor, kontrol edersiniz.) 
      Pilav suyunu çekince ocağın altı kapatın.Tencerenin ağzına kağıt havlu koyarak kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin. Sonra iyice karıştırıp havalandırın. Arpa şehriye pilavınız hazır. Afiyetler olsun...      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...