12 Haziran 2014 Perşembe

  


                                        BERAT KANDİLİ



     Bugün 12 Haziran Perşembeyi cumaya bağlayan gece Berat Kandilidir. Bu gece amel defterinin yazıldığı günahların affedildiği dinimizde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Berat kandilinde, doğacak her çocuk, öleceklerin isimleri,herkesin rızkı ve amelleri deftere yazılıp Allahü Tealaya arz olunur.
   Bu geceyi ibadetle geçirmeli,aile büyüklerini ve ölmüşlerimizin mezarlarını ziyaret etmeliyiz.Bol Bol dua ve istiğfar etmeliz.Sadece kendimiz için değil ailemiz, toplumsal hayatımız için barış,huzur kardeşlik içinde yaşabilmek içinde dua etmeliyiz.
   Allah dünya semasına,"İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım.Rızık isteyen yok mu vereyim ve başına musibet gelen yok mu sağlık ve afiyet vereyim seslenirmiş.
   Bu Berat gecesinde fırsatı değerlendirip, günahlarımızı affettirebilen,gönlümüzden geçen istekleri ondan talep etmeli, sağlık ve rızık istemeliyiz. Belalardan ve müsibetlerden Allaha sığınmalıyız.Bu mübarek gecenin değerini bilerek,ibadetlerimiz yapmalı ve alemlerin Rabbindan af dilemeliyiz.
   Bizde kandil geceleri helva, kandil simiti yapılır ve hamur kızartılır, bunlar ev halkına konu-komşu herkese ikram edilir.
   Ellerin semaya,dillerin duaya,gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mubarek gecede yürekleriniz nurlarla dolsun Berat kandiliniz kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...