10 Haziran 2014 Salı

                                             

                                                                    VİŞNE


     Yorumlardan okuduğuma göre vişne çok faydalı antioksidan bir meyve,vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor  Kalp,karaciğer,midemize faydalı ayrıca kanser oluşumunu engelliyormuş.
      Arkadaşlar sizlere vişne kompostosu tarifi yazıyorum  içince inanın içiniz ferahlayacak.

VİŞNE KOMPOSTOSU


Yarım kilo vişne
1,5 su bardağı şeker
4-5 su bardağı su
1 çubuk tarçın
2-3 karanfil


YAPILIŞI:
 1-Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
 2-Tencereye suyu ve vişneleri koyun.Üzerine tarçın çubuğunu ve karanfilleri ekleyin.
 3-Su kaynamaya başlayınca şekerini damak zevkinize göre ilave edin.
 4-Şeker eriyip vişnelerin rengi solunca kapatın bu yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.
 5-Soğuyunca buzdolabına kaldırın ve tadına bakın enfes.Afiyet olsun


NOT: Komposto ve hoşafı birbirinden ayıran en önemli özellik ise birinin kuru diğerinin yaş meyvelerden yapılıyor olmasıymış.Yaş meyvelerden yapılana komposto, kuru meyveden yapılan hoşaf denirmiş bu da bizde bilgi olarak kalsın gün gelir lazım olur.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...